AZ ELVESZTEGETETT TUDÁS – A SZENIOR TAPASZTALAT ÉRTÉKE

COMING OUT – HORGOLOK!
2021-05-20
ELINDULT A CÉDRUSNET TÁRSALGÓ
2021-06-11

A BP (British Petrol) olajvállalat dollármilliókat veszített 2006-ban Alaszkában. Hogy miért? Richard C. Woollam, korróziós mérnök nyugdíjba vonulása után nem tudta pótolni azt a szaktudást és tapasztalatot, amit egyszerűen hagyott kisétálni az olajkitermelő bázisról. Rozsdásodás miatt kilyukadt egy olajcső, ami Alaszka addigi legnagyobb környezeti katasztrófáját okozta.

Egy NASA vezető 2003-ban így nyilatkozott: “Ha újra fel szeretnénk jutni a Holdra, a vázlattervek felrajzolásával kell kezdenünk, mert minden tudás vállalaton kívül van már”.

Mit veszít egy vállalat egy jó szakember nyugdíjba vonulásakor? Valami megfoghatatlant, nehezen mérhetőt: a tapasztalatot. Sok vállalat még mindig hagyja elsétálni. Holott van lehetőség a szenior tudás hasznosítására. Csak másképp kell megközelíteni.

A CédrusNet Program alapgondolata, hogy a szenior tudás értékes és értékesíthető. Erről és az elveszett tudásról tartottam előadást a minap a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége “Agegap” című nemzetközi project záró konferenciáján. Az idősödő munkáltatók munkavégzését támogató tapasztalatok és jó gyakorlatok ismertetésére kaptunk felkérést. Úgy tapasztaltam, hogy a CédrusNet tapasztalatai érdekelték a munkáltatói hallgatóságot.

Az elvesztegetett tudásról David DeLonge írt először. A könyv forradalmian új gondolatai nagy változásokat indítottak el a nemzetközi munkaerő gazdálkodásban, a tapasztalatok kinyérésének módszereiben és bennünket is arra ösztönöznek, hogy kutassunk tovább. Hosszú még a CédrusNet útja, sokat kellene mindnyájunknak tudni még arról, hogy mit jelent ez az idősödési folyamat és hogyan fordíthatjuk a javunkra.

De egy biztos: beszélni kell róla, hogy minél többen legyenek tisztába vele és páran cselekedjenek is.

Lakó-Tóth Edit

Forrás: https://www.entrepreneur.com/article/282566