VÁROSPROJEKTEK

VárosLabor modell:

A CédrusNet program első kísérleti megvalósítása Kecskeméten történt. A Cédrusnet Kecskmét programot ma is működteti és fejleszti a város.

CÉDRUSNET VÁROSLABOR – esettanulmány

Az ún. Városlabor modell a szenior tudásgazdálkodás innovatív műhelye, egy nyüzsgő, kulturális, tanuló, feladatszervező közösségi tér, valamint a szemléletváltozást támogató városi önkormányzat, civil szervezetek, munkáltatók közéleti találkahelye.


Lokális Innovácós Menedzsment Modell (LIMM)

A CédrusNet új társadalmi modellje. A települések felkészítését szolgálja a társadalmi innováció fogadására, tervezésére az idősödő társadalomhoz kapcsolódó kihívások példáján keresztül.

A kísérleti programban az önkormányzat kis módszertani műhelyt hoz létre innovációs partnerség kiépítésére. Az önkormányzat ily módon a település érintett és érdekelt szereplőit új megoldások közös tervezésébe vonja be a szenior humán erőforrás hasznosításáért a társadalmi problémák és munkaerőgondok enyhítésére.
Kiemelt innovációs partnerek a térségi civil szervezetek azáltal, hogy új lehetőségekkel és új módszerekkel keresik a kapcsolatot a lakosság idősödő tagjaival.

A CÉDRUSNET ALAP PROGRAMJAI- SZERVEZETEK, KÖZÖSSÉGEK SZÁMÁRA:

  • AZ AKTIV IDŐSÖDÉS ÚJ KÖZÖSSÉGI GYAKORLATAINAK MINTÁI, pl. Cédruskörök,
  • ÚJ TÁRSADALMI SZEREPEK ÉS MUNKALEHETŐSÉGEK projektjei Pl.Tudásbank, Szenior Innovátorok, Kortárs Mentorok, SzuperNagyik, IdősLátogatók, Jószomszéd háló,
  • KOMPETENCIA FEJLESZTÉSEK MÓDSZEREI, MINTÁI: pl.tanuló közösségek, alkalmazott internethasználati kurzusok, szenior kutatók (citizen science) családi krónikaírók,

11 kérdés-11 válasz a CédrusNet-ről