HÍD A NAGYVÁLLALATOKHOZ – „BRIDGE TO BENEFIT” MESTERKURZUS

ELINDULT A CÉDRUSNET TÁRSALGÓ
2021-06-11
MÉRFÖLDKŐ: AZ AKTÍV IDŐSÖDÉS ÜGYE MELLÉ ÁLLNAK CÉGEK IS
2021-07-01

Hogyan lehet társadalmi vállalkozásként kapcsolódni nagyvállalatokhoz? Lehet-e tudatosan tervezni tevékenységünk társadalmi hatását?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tartott “Bridge to Benefit” mesterkurzuson.

A programra a CédrusNet márciusban adta be pályázatát, társadalmi idősödés kihívásira kifejlesztett és kipróbált innovatív megoldások témakörben. Nyertünk! Két munkatársunk -Basa Ibolya, HR szakértő és Lakó-Tóth Edit, projektmenedzser- vezető magyar cégek szakemberitől tanulhat, konzultálhat projekttervekről. Civil szervezetek, önkormányzatok, szervezetfejlesztési tanácsadók is támogatást nyújtanak.

Cél: a program végére egy olyan konkrét projektötlet, ajánlat profi kidolgozása, amelyet ünnepélyes sajtóesemény keretében bemutathatunk nagyvállalatoknak.

De nem szeretnénk itt megállni! A résztvevő 14 kkv közül az az 5 cég, amelyeknek prezentációja elég meggyőző lesz, újabb lehetőséget kap: 6 hónapos, kísérleti (pilot) program magvalósítása élesben.

Van jó pár ötletünk mivel győzzük meg a nagyvállalatokat, hogy az idősödés társadalmi problémájával foglalkozzanak és támogassák ügyünket. A fejleményekről hírrel leszünk. A heti egyik fő téma a társadalmi hatás számszerűsítése és mérése volt. Minden előadás érdekes, inspiráló!

Részletesebben a Bridge to Benefit programról: https://bit.ly/3pJd7qN