3 GENERÁCIÓS KÍSÉRLETBE KEZDÜNK! 30-50-60+
2021-05-06
AZ ELVESZTEGETETT TUDÁS – A SZENIOR TAPASZTALAT ÉRTÉKE
2021-05-21

Valamikor iskolás koromban a mamám megtanított csillagocskákat horgolni. Azután hosszú szünet. Úgy 60 évnyi. Kecskeméten folytatódott.

A CédrusNet kísérleti programjában mindenki mindenfélét tanult, vagy éppen tanított. Fejszés Edit például csodás amigurumikat készített és sokak kérésére elindított egy amigurumi műhelyt. Figyeltem, mennyire élvezik a többiek és kedvet kaptam hozza. Kezdtem újratanulni az alapokat. Az ujjaim egy-egy mozdulatra még emlékeztek 🙂

COMING OUT! Akkor használják ezt az angol kifejezést, amikor valaki közhírré tesz valamit magáról, amit addig rejtegetett. Igen, én, Erika 60++ közhírré teszem, hogy horgolok, főként, amikor zaklatott vagyok. Akiknek eddig elmondtam mosolyogtak rajtam.
De STOP (ki)nevetés! Tudjátok mit tesz a horgolás (és a kötés)? Fejleszti a finom motoros készségeket, nem lesznek merevek az ujjaid, a kézmozgások jótékony hatással vannak az agyi idegpályákra, csiszolja az elmét, és javítja az emlékező képességet.
De ez még semmi! FÉRFIAK is egyre többen csatlakoznak horgoló, kötő klubokhoz, az Egyesült Államok után újabban Európában is.

A népszerűségének legfőbb oka, hogy a horgolás igen HATÉKONY KÜZDELEM A STRESSZ ELLEN!!!!

Számomra még egy plusz haszna is van. Ha bármit hallgatok otthon: rádiót, zenét, előadást, mindkét kezem foglalt és nem tudok rágyújtani!!!!!

A lányom pedig örömmel viseli a sapkát, amit neki horgoltam. Kicsit egyenetlen, itt-ott kicsit nagyobb lyukakkal, de a „mama készítette”.

A képeken: saját munkáim és Fejszés Edit amigurumi figurái.

Sárközy Erika