3 GENERÁCIÓS KÍSÉRLETBE KEZDÜNK! 30-50-60+

OKOS ESZKÖZÖK ÉS ÚJ TANULÁSI KÖRNYEZET AZ IDŐSGONDOZÁSBAN
2021-03-23
COMING OUT – HORGOLOK!
2021-05-20

A CédrusNet web- és Facebook oldalait hárman gondozzuk – 3 nő 3 különböző generációból. Mi magunk is érezzük, átéljük a korosztályunk problémáit és azokra keresünk számotokra is hiteles válaszokat.

Legfőbb célunk, hogy példát mutatva hidat építsünk három nemzedék között. Együtt dolgozva, gondolkodva jobban megérthetjük egymást, és képessé válhatunk átérezni egymás problémáit. Ez pedig létfontosságú első lépés ahhoz, hogy leromboljuk az idősebbek és a fiatalabbak egymás iránti előítéleteit, és egy újfajta olyan szemléletváltást indítsunk el.

És akik próbálják „könnyebbé tenni a mindennapjainkat”: Erika, Edit, Fanni.


Erika azoknak a 60 év felettiek nevében ír, akik keresik szerepüket, feladatukat a nagyobb közösségben és esetleg még ápolják szüleiket is. Akik szeretnének könnyebben eligazodni a változó világban, egészségesebben élni, hasznosnak lenni. Akik számára fontosak felnőtt gyerekeik, unokáik, de nem mindig értik meg őket. Akik sokszor tanácstalanok az idősödés eddig nem ismert lelki és fizikai következményeiben.

Edit a „szendvicsgeneráció” nevében szól. Ők azok, akik gyereket nevelnek, dolgoznak, háztartást vezetnek és sok esetben idős szüleik ápolásáról, segítéséről is gondoskodnak. Ők azok a már „felnőtt gyermekek”, akik krónikus időhiányban szenvednek, libikókán ülve egyensúlyoznak és próbálják megtalálni, hogyan szuszakolják bele abba a kevés időbe azt a sok mindent, amit meg kell csinálniuk, el kell intézniük. Idomulniuk kell a munkahely kívánalmaihoz, a család igényeihez és mindeközben arra vágynak, hogy saját maguknak is kicsippenthessenek egy kis szabadidőt, amikor csendben kikapcsolódhatnak.

Fanni a 30+-os generáció nézőpontját hozza be a párbeszédbe: miért lett olyan fontos, hogy törődjünk saját magunkkal? Miért váltogatjuk a munkahelyünket olyan gyakran? Miért megyünk wellness hétvégére, hátrahagyva a gyerekeket a nagyszülőkre? Miért töltünk annyi időt a számítógép előtt és miért játszunk sokszor többet, mint akár a gyerekeink?


Ezekkel a problémákkal kapcsolatban szeretnénk történeteket, cikkeket, kutatásokat hozni nektek. Szeretnénk megismerni a véleményeteket, a ti történeteitek. Azt szeretnénk, ha beszélgetnétek, vitatkoznátok egymással, hogy olykor a homlokotokra csapjatok: ó, hát ez az oka! Sosem gondoltam volna!

Készülünk nektek előadásokkal, tematikus hetekkel, online eseményekkel, igyekszünk minél több érdekességet felvetni a fenti témákkal, problémákkal kapcsolatban.

De várjuk tőletek is a javaslatokat!

Várunk titeket szeretettel: olvassatok, kövessetek minket!

#generaciok #cedrusnet