A CédrusNet az 50 év feletti szakemberek boldogulásának , alkalmazkodásának társadalmi környezetalakító programja.
RÁADÁS éveket kaptunk a munkavégzés kora és az öregség között. Egyre korábban számítunk " idősnek" a munkahelyen és egyre később leszünk öregek. Az új életszakasz tele van meglepő felfedezéssel, szerepkereséssel- és persze csalódottsággal. Mi a feladat? Hol számítanak ránk? Hogyan őrizhető a méltóság, hol kereshető a biztonság...

A CédrusNet koncepció az 50 év feletti szakemberek tudásának széleskörű, össztársadalmi hasznosítási programja. A demográfiai bomba, vagy ahogy emlegetik a demográfiai krízis elodázhatatlanná teszi a társadalmi környezet és a közgondolkodás változásait az idősekről, az idősödésről, a generációk és a társadalom szereplői közötti együttműködésről, az öngondoskodásról, szolidaritásról. Ezt a folyamatot támogatja és erősíti a CédrusNet innovációs modellje, amely egy térség: egy város, kerület, egy község társadalmi szereplőinek együttműködését feltételezi. Jelenleg Kecskemét város megbízásából készítjük elő az első, kísérleti programot.

Tisztelt Látogató, a CédrusNet program fejlesztői és működtetői nagy tisztelettel kutatják és gyűjtik mindazokat a követésre méltó kezdeményezéseket, amelyek a szenior korú szakemberek számára a jobb életminőséget jelenthetik.
Reméljük sikerül együttműködnünk mindnyájukkal, hogy elérhető legyen a kritikus tömeg egy örömtelibb idősödéshez és egy érzékenyebb, együttműködőbb társadalmi környezet alakításához.
Megköszönjük, ha felhívják a figyelmünket minden jó hazai vagy nemzetközi gyakorlatra. Várjuk jelentkezésüket, javaslataikat, kommentjeiket a honlapon, a CédrusNet Online FB oldalon, vagy levélben.

Sárközy Erika
a program fejlesztője
kapcsolat@cedrusnet.hu