AMIGOBOX – AZ ELSŐ VIDEÓ HÍVÁS ÉLMÉNYE

BRIDGE TO BENEFIT 2022-BEN IS – RÉSZTVEVŐBŐL ELŐADÓ ÉS ZSŰRITAG
2022-06-10
A CÉDRUSNET KOROSZTÁLYOK – KONFERENCIA MISKOLCON
2022-06-21

Különleges feladatra vállalkozott pár szenior korú ember: segítségükkel a D-CARE projekt 2 tesztvárosában (Kabán és Kecskemét-Hetényegyházán) egy hónapig tesztelheti az osztrák OSSI Austria Egyesület „AmigoBox” elnevezésű eszközét.

„Amikor a COVID első hulláma alatt nehezen tudtam a kapcsolatot tartani nagymámmal, mivel ő nagyon idegenkedett a modern kor digitális eszközeinek használatától, összefogtam szoftverfejlesztő barátommal. Megálmodtuk és létrehoztuk az AmigoBox-ot: egy olyan szerkezetet, mely a modern technika alkalmazásával rendkívül megkönnyíti az idős emberek kapcsolattartását szeretteikkel, gondozóikkal.” – mondta el Gusztav Ottrubay, az OSSI fiatal elnöke.

Talán furcsa, hogy miért épp Magyarországon tesztel egy osztrák cég? Több oka van: egyfelől Gusztavnak magyar családi kötődése van, másfelől pedig az általuk kifejlesztett megoldással neveztek a nemzetközi Interreg-DTP D-CARE projekt magyarországi versenyére. Díjat nyertek, mely lehetőséget jelent számukra, hogy az AmigoBox szerkezetüket éles környezetben tesztelhessék. Ebben segítségükre vannak a D-CARE projekt magyar partnerei (DBH Innohub Kft., CédrusNet Program, Kaba Város Önkormányzata).

A tesztelés magában is egy fontos tapasztalatszerzés, de itt nem áll meg az együttműködés. A D-CARE szakértők az üzleti modell kialakításában is segítséget nyújtanak majd.

A  készülékátadások közben megtapasztalhattuk például, hogy milyen örömet jelenthet egy szenior ember számára élete első videó hívása és hogy valójában, nem is olyan ördöngösség ez a digitális világ amennyiben az idősebb korosztály igényeihez igazodik.

(A tesztelésben együttműködő partnereink: TÁMASZ Alapítvány, Kaba; Hetényegyházi Idősgondozó Szolgálat. Köszönet közreműködésükért és segítségükért).