MÉRFÖLDKŐ: AZ AKTÍV IDŐSÖDÉS ÜGYE MELLÉ ÁLLNAK CÉGEK IS

HÍD A NAGYVÁLLALATOKHOZ – „BRIDGE TO BENEFIT” MESTERKURZUS
2021-06-11
TÁRSKERESÉS IDŐSKORBAN
2021-08-05

Miért szükséges és éri meg a cégeknek is foglalkozni a társadalmi idősödés problémájával? Milyen lehetőségek vannak a munkahelyi idősödés fékezésére? És milyen megoldási javaslatai vannak a CédrusNet Programnak az 50 év feletti korosztály munkaerő piaci pozícióinak erősítésére?

Mindezt egy öt perces villámprezentációban kellett ismertetni július 29-én, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett „Bridge to Benefits” Mesterkurzus sajtó nyilvános záróeseményén.

Örömteli, hogy a 10 felelős vállalkozás bemutatkozása közül a CédrusNet Program projektötletét választották a legjobbnak és jelen levő nagyvállalatok közül többen letették a voksot az aktív idősödés ügye mellé.

A hat hetes mesterkurzuson Basa Ibolya, HR- és programfejlesztési szakértő és Lakó-Tóth Edit, projektmenedzser képviselte a CédrusNet Program törekvéseit. A képzési napokon valóban híd épült a társadalmi vállalkozások és a nagyvállalatok között, miközben a résztvevők egymástól is folyamatosan tanultak. Számos újabb ötlet született, melyeknek kidolgozásához több irányból is szakmai segítséget kaptak a kkv-k.

A mentor cégek közül többen és egy önkormányzat is támogató együttműködési lehetőséget ajánlott. A CédrusNet legjobb prezentációjának jutalma, hogy további 6 hónapos inkubációs folyamatban vehetünk részt.
Ezzel megkezdődhet egy újabb szakasz a CédrusNet Program életében: munkahelyi környezetben tudunk az 50+ korosztály aktív idősödésért tenni és a cégeknek is segítséget nyújtani az idősödők tudásának, tapasztalatainak hasznosítására és megtartására. Hiszen több, a programban mentorként résztvevő nagyvállalat és egy önkormányzat is érdeklődést mutatott a CédrusNet Program egyes elemeinek kipróbálására.